Zanussi wasmachine storingen

Zanussi wasmachine storingen

Zanussi staat al jarenlang bekend als een betrouwbare producent van wasmachines. Zanussi levert een bijzonder goede kwaliteit wasmachine. Ondanks de hoge productie-eisen bij Zanussi kan het voorkomen dat jouw Zanussi wasmachine meteen gerepareerd moet worden door een defect onderdeel of een technische storing.

Wat kan je met Zanussi wasmachine storingen / foutmeldingen?

Een Zanussi foutmelding laat zien wat het probleem is met een wasautomaat. Het is mogelijk om een foutmelding op te zoeken in bijgeleverde handleiding of op de website van Zanussi wasmachine.

Wij hebben voor jou wat tips en storingen samengesteld. Op deze manier kun je gemakkelijk zien of je het zelf kunt verhelpen of dat het verstandig is om het te laten repareren door een monteur. Om het simpel te maken hebben wij voor jou veel voorkomende Zanussi wasmachine storingen samengesteld.

Laat Zanussi wasmachine storing onderzoeken door een erkende vakman

Wanneer een errorcode op je display verschijnt kan dat verschillende redenen hebben. Voor kleine wasmachinestoringen kan je over het algemeen zelf oplossen.

Omdat wij service belangrijk vinden zijn al onze vakmannen lid van Techniek Nederland, hét kwaliteitskeurmerk. Dus altijd de beste vakmannen voor Zanussi wasmachine reparaties.

Veel voorkomende Zanussi wasmachine foutcodes

De storingscode die op je display verschijnt kan verschillende oorzaken hebben. Om erachter te komen wat er aan de hand is, hebben wij de veel voorkomende Zanussi wasmachine foutmeldingen op een rijtje gezet.

Kom je er zelf niet uit? Maak direct een reparatie afspraak met onze vakman, we komen graag bij jou langs.

Foutcode
Oorzaak
C3
Water onderin de wasmachine
C3
Aquastop is geactiveerd door een lekkage

Probleem

Er ligt water onderin de wasmachine waardoor de aquastop geactiveerd is

Hoe kan ik ‘t oplossen?

Er ligt water onderin de wasautomaat. Haal de stekker uit de wandcontactdoos en probeer de wasautomaat achterover te kantelen. Er loopt dan water onder uit de wasautomaat, waarna de wasautomaat weer werkt. De wasautomaat dient nu weer te werken. De oorzaak kan ook zijn dat de wasautomaat het water niet goed kan afvoeren. Controleer daarom de afvoerslang. Het kan ook een defecte slang in de wasautomaat zijn. Dit moet door een technicus hersteld worden.

F3
Water onderin de wasmachine
EF3
Water onderin de wasmachine
C9
Overbelasting van de motor
E30
Problemen met druksensor, meetcircuit of verwarmingselement

Probleem

Een E-30 storing is een algemene foutcode die meerdere betekenissen kan hebben. In de tabel vind je specifiekere toelichting op alle foutmelding die onderdeel zijn van een E30 storing.

Hoe kan ik ‘t oplossen?

Foutcode: E31, E32, 33 en E34

Betekenis: Probleem met de Druksensor

Oplossing: Drukschakelaar, druksensor, bandkabel, luchtval, verwarmingselement of binnenwerk elektronica moet worden vervangen.

 

Foutcode: E35

Betekenis: Veiligheidsniveau melding in wasmachine

Oplossing: Drukschakelaar, druksensor, bandkabel, luchtval, elektronica vervangen of hydraulische moet worden vervangen .

Foutcode: E36, E37, E38, E39

 

Betekenis: Probleem met het meetcircuit

Oplossing: De elektronica van uw wasmachine moet vervangen worden

 

Foutcode: E3A

Betekenis: Probleem met verwarmingselement

Oplossing: De elektronica van uw wasmachine moet vervangen worden.

E40
Wasmachinedeur zit niet goed dicht

Probleem

Een defect of probleem aan de wasmachinedeur.

Hoe kan ik ‘t oplossen?

  • De deurvergrendeling is kapot
  • Het slot van de wasmachinedeur sluit niet goed
  • Het slot van de wasmachinedeur is defect
  • Tijdens het draaien van het wasprogramma wordt de deur ontgrendeld
  • Na het voltooien van het programma blijft de deur op slot
CD
Wasmachinedeur zit niet goed dicht
CE
Probleem met zeeptoevoer / zeepbak
CF
Elektronisch probleem
E80
Fout bij het uitlezen van de programmaschakelaar
E90
Elektronisch probleem

Probleem

Probleem met de communicatie tussen het controlepaneel en de printplaat.

Hoe kan ik ‘t oplossen?

Let op: haal eerst de stekker van de wasmachine uit het stopcontact!

Haal de bovenkant van de wasmachine af en kijk links aan de voorkant. Daar zie je de printplaat, waar een blauwe kabel loopt naar het controlepaneel. In de meeste gevallen veroorzaakt deze kabel de storing, doordat de kabel beschadigd is of de verbinding aan een van beide kanten niet goed is. Je kunt het controlepaneel verwijderen door de schroeven los te draaien achter het zeepbakje en de plastic clips bovenaan los te maken. Maak de blauwe kabel los en knijp de connector wat vaster samen met een knijptang om de verbinding te verstevigen. Doe hetzelfde aan het andere uiteinde van de blauwe kabel en maak alles weer vast. Doe daarna de stekker weer in het stopcontact en kijk of foutcode E90 niet langer wordt weergegeven.

Eb0
De wasmachine krijgt te weinig spanning
EHO
De wasmachine krijgt te weinig spanning
EFO
Water op de bodem van apparaat
EF1
Pluizenfilter verstopt
EF2
Pluizenfilter verstopt
EF3
Water op de bodem van het apparaat

Probleem

Er zit mogelijk een kledingstuk of veter tussen de deur en het manchet wat voor interne lekkage heeft gezorgd.

Hoe kan ik ‘t oplossen?

Mogelijk heeft er een stuk kleding tussen de deur en manchet gezeten wat lekkage heeft veroorzaakt, bijvoorbeeld een veter. Hierdoor is er interne lekkage geweest en is de vlotter in de bodem van het apparaat aangesproken. Indien dit het geval is dan kan dit opgelost worden door de machine uit te draaien, de netstekker uit de wandcontactdoos te nemen, de watertoevoerslang los te maken, een handdoek achter het apparaat te leggen en de machine iets achterover te kantelen (ca. 10 cm. aan voorzijde optillen). Let wel op dat er dan water achter uit de machine stroomt. Hierna kan het apparaat weer aangesloten worden en moet dan weer werken. Indien de klacht terugkeert, moet dit door een technicus verholpen worden.

EF5
Onbalans tijdens centrifugeren