Whirlpool wasmachine centrifugeert niet

Een vast laag starttarief 

Vaak binnen 1 werkdag gerepareerd

Meer dan 200 lokale vakmannen

Mijn Whirlpool wasmachine centrifugeert niet

Zie je dat de wasmachine aanstaat, maar de wastrommel centrifugeert niet meer? Geen paniek! Bij ReparatieVakman.nl kan je snel achterhalen waarom jouw wasmachine niet centrifugeert. Hiervoor hebben we aantal handige tips opgezet zodat je het zelf kan oplossen en/of doorgeven aan een vakman, zodat jouw probleem nog sneller is opgelost.

Whirlpool wasmachine storing

Mijn Whirlpool wasmachine centrifugeert niet meer, wat kan ik doen?

Het kan diverse oorzaken hebben als je Whirlpool wasmachine niet meer centrifugeert na een programma. Daarom is het lastig om snel achter een mogelijke oorzaak te komen.

Onze vakmannen hebben voor jou wat handige tips beschreven.

Op deze manier kun je gemakkelijk zien of je het zelf kunt verhelpen of dat het verstandig is om het te laten repareren door een ervaren monteur.

  • Filter is verstopt of geblokkeerd;
  • Storing: centrifuge uit balans;
  • Defecte wasmachine

Mogelijke oplossingen


Filter is geblokkeerd of verstopt
Als er een voorwerp in de wasmachine zit dan zal de machine niet uit zichtzelf centrifugeren. Deze storing komt vaker voor en is eenvoudig zelf te verhelpen. Zelf oplossen?

  • Draai eerst het filter los. Het is mogelijk dat het filter vol met voorwerpen of viezigheid zit, zoals: muntjes, haarclipjes, pennen, etc. Haal alle onnodige voorwerpen uit en zet het filter weer vast.

Let wel op! Plaats altijd een plastic bak onder de filteropening om het waterrestanten op te vangen. Als je wasmachine niet het water heeft afgepompt dan kun je veel water verwachten.

Storing: centrifuge uit balans
Dit is een gevoelige storing. In de meeste gevallen kan dit gebeuren, omdat er teveel wasgoed in een wasmachine zit. Hierdoor is kans op schade aan de machine groot. Let op dat je de wasautomaat niet te zwaar belaadt. Er moet na het laden nog een flinke vuist aan ruimte in de trommel over zijn.

Whirlpool wasmachine centrifugeert nog steeds niet, help!

Is het probleem nog niet verholpen en draait de wastrommel nog steeds niet? Wij komen deze probleem regelmatig tegen, ook bij nieuwere Whirlpool wasmachines. Onze vakmannen kunnen de storing van jouw wasmachine snel uitlezen, en tegen een aantrekkelijk tarief repareren.

Wat kan je met een foutmelding van Whirlpool wasmachine?

Jouw Whirlpool wasmachine geeft een storingsnummer of foutcode, hiermee kom je er snel achter wat de mogelijke oorzaak kan zijn. Vaak kan je met onze samengestelde Whirlpool storingen eenvoudig achterhalen wat er kapot is aan jouw wasautomaat en hoe je dit zelf op kunt lossen. Lukt het nou niet, en heb je een specialist nodig voor jouw Whirlpool wasmachine? Neem dan contact op met één van onze vakmannen bij jou in de buurt.

Laat je Whirlpool wasmachine controleren door een vakman

Heb je eerst geprobeerd om het probleem zelf op te lossen maar ben je er toch niet uitgekomen? We weten dat je snel en goed geholpen wilt worden. Hiervoor heeft ReparatieVakman.nl meer dan 200 erkende vakmannen tot jouw beschikking. Zo is er altijd wel één van onze vakmannen bij jou in de buurt om jou van een passende oplossing te voorzien.