Miele vaatwasser storingen

Miele vaatwasser storingen

Elk merk vaatwasser heeft zijn eigen specifieke storingen. De storingscode die op je display verschijnt kan verschillende oorzaken hebben. Om erachter te komen wat er aan de hand is, hebben wij de veel voorkomende Miele vaatwasser foutmeldingen op een rijtje gezet.

Kom je er zelf niet uit? Maak direct een reparatie afspraak met onze vakman, we komen graag bij jou langs. Lees hier meer over onze aanpak.

Wat kan je zelf herleiden van de Miele vaatwasser foutcodes?

Een foutcode geeft jou inzicht wat een mogelijke oorzaak is van een defecte Miele vaatwasser. De foutcode die je ziet kan je op de website of in de bijgeleverde handleiding terugvinden.

Om jouw zoektocht te vergemakkelijken hebben we wat handige tips en een aantal Miele vaatwasser foutcodes voor jou opgesteld. Op deze manier kun je gemakkelijk zien of je het probleem zelf kunt verhelpen of dat het verstandig is om het te laten repareren door een Miele servicemonteur.

Onderstaand vind je onze tips en de meest voorkomende Miele storingscodes.

Laat snel je Miele wasmachine storing onderzoeken door een Miele servicemonteur.

Over het algemeen kunnen de foutcodes van een Miele vaatwasser verschillende redenen hebben. Voor bepaalde vaatwasser storingen is het zonde om een erkende vakman in te schakelen. Bekijk dus daarom eerst zelf wat een storingscode betekent.

Veel voorkomende Miele vaatwasser storingen

Foutcode
Oorzaak
F11
Vuil

Probleem

Geeft je Miele vaatwasser ook letter en cijfercombinaties in het display? Dit zijn storingsmeldingen. Je vaatwasser heeft dan problemen waardoor hij zijn programma niet kan afronden.

Hoe kan ik ‘t oplossen?

Haal eerst de stroom van de machine af. Begin bij het schoonmaken van de zeefcombinatie. Dit is de meest voorkomende oorzaak. Andere redenen kunnen zijn dat een voorwerp het systeem verstopt of dat de waterslang per ongeluk in een knik is geraakt.

F12
Geen water

Probleem

Er is geen watertoevoer.

Hoe kan ik ‘t oplossen?
Controleer of de kraan open staat, op een eventuele knik in de waterslang of controleer de watertoevoerfilter. vuil geworden. Door deze even schoon te maken kan de machine weer water aanvoeren om de was te draaien.

F13
Foutieve watertoevoer