AEG droger storing

Een vast laag starttarief 

Vaak binnen 1 werkdag gerepareerd

Meer dan 200 lokale vakmannen

AEG droger storing

Het is mogelijk dat je een probleem hebt met jouw AEG warmtepompdroger, condensdroger of  afvoerdroger. Onderstaande problemen komen voor bij deze machines. De problemen die jouw AEG droger heeft, kunnen diverse redenen hebben. Heb je een probleem met je deur, hoor je een geluid of zie je een storing in het display? Desbetreffende onderwerpen vind je op deze servicepagina. Mocht je er niet uitkomen met je AEG droger storing dan helpen wij jou graag hiermee.

Wat kan je met AEG droger storingen?

Een foutmelding laat zien wat het probleem is met een AEG droger. Het is mogelijk om een foutmelding op te zoeken in bijgeleverde handleiding of op de website van AEG.

Wij hebben voor jou wat tips en foutmeldingen samengesteld. Op deze manier kun je gemakkelijk zien of je het probleem zelf kunt verhelpen of dat het verstandig is om het te laten repareren door een AEG service monteur. Om het simpel te maken hebben wij voor jou een lijst met veel voorkomende AEG droger oplossingen samengesteld. Tevens vind je hieronder snelle oplossingen.

Laat je AEG droger storing controleren door een erkende vakman

Wanneer een errorcode op je display verschijnt kan dat verschillende redenen hebben. Kleine AEG drogerstoringen kan je over het algemeen zelf oplossen.

Omdat wij service belangrijk vinden, zijn al onze vakmannen lid van Techniek Nederland, hét kwaliteitskeurmerk. Dus altijd de beste vakmannen voor AEG droger reparaties.

Veel voorkomende AEG droger storingen

Er zijn verschillende problemen met je AEG droger mogelijk. Vaak uit zich dat in onderstaande:

AEG droger storing E60

Bekijk hier de oorzaak en oplossing

Mijn AEG droger werkt niet

Wanneer jouw AEG droger niet werkt kan het te maken hebben dat de deur niet goed dicht zit of dat de droger op de stand-by-modus staat. Een mogelijke oorzaak kan ook zijn dat de zekering uit staat in de meterkast.

Deurschakelaar defect?

Wanneer een deurschakelaar van de AEG droger defect is kan de machine uit veiligheid niet functioneren. De schakelaar hoort vervangen te worden.

De AEG droger droogt niet goed

Probleem: De vochtsensoren in de trommel werken niet goed doordat bijvoorbeeld wasverzachter en kalkresten zich hebben afgezet tegen de binnenwand van de trommel.
Hoe kan ik ‘t oplossen? Neem de trommel af met (schoonmaak)azijn. Gebruik bij wasgoed dat in een droger gedroogd wordt geen wasverzachter. De was komt altijd zacht uit een droger.

AEG droger zekering defect?

AEG drogers maken gebruik van een thermische zekering. Controleer de zekering door te kijken aan de achterzijde van de droger.

Condens droger droogt niet goed, de AEG droger doet er veel te lang over
Probleem 1: De aluminium condensorbak is vervuild en verstopt.
Hoe kan ik ‘t oplossen 1? Haal de condensorbak uit de droger, dit verschilt per machine. Vaak is er een knop die de deur opent. Reinig de condensorbak onder een harde straal van een kraan of douche. De condensorbak moet na behandeling van links naar rechts en van voor naar achteren lichtdoorlatend en doorkijkbaar zijn.

Probleem 2: Maak de filter schoon, niet alleen met de hand maar ook van stof en haren onder de kraan, dan worden de fijne gaatjes dicht gewreven met zeepresten. De deurfilter(s) worden niet onder de kraan schoongespoeld, maar alleen met de hand ontdaan van stof en haren.
Hoe kan ik ‘t oplossen 2? Spoel de filters ook schoon onder de kraan.

De luchtafvoerdroger doet er lang over
Probleem: De afvoerslang zit verstopt, hij is te lang of er zitten teveel bochten in.
Hoe kan ik ‘t oplossen? Controleer de slang op vuil en kijk of deze wellicht korter kan met minder bochten. Des te efficiënter de slang, des te korter het drogen en hoe minder energie het apparaat verbruikt.

Welke droger storingsmerken repareren wij?  

Elke AEG wasdroger heeft zijn eigen specifieke storingen. Wij repareren naast AEG de volgende merken drogers: Asko, Bauknecht, Beko, Bosch, Electrolux, Miele, Samsung, Siemens, Whirlpool en Zanussi.