AEG vaatwasser storingen

AEG vaatwasser storingen

AEG is een betrouwbaar en solide merk; al jarenlang produceert AEG kwalitatief hoogwaardige vaatwassers die met een superschoon resultaat wassen. ‘AEG laat je niet in de steek’ een wel bekende slagzin.

Helaas kan je AEG vaatwasser toch een keer een storing of een defect onderdeel geven. Ondanks de strenge kwaliteitscontroles en het hoge kennisniveau bij  AEG, kan het toch gebeuren dat je vaatwasser een opdracht weigert.

Wat kan je met AEG vaatwasser storingen / foutmeldingen?

Een foutmelding laat zien wat het probleem is met een AEG vaatwasser. Het is mogelijk om een foutmelding op te zoeken in bijgeleverde handleiding of op de website van AEG vaatwassers.

Wij hebben voor jou wat tips en foutmeldingen samengesteld. Op deze manier kun je gemakkelijk zien of je het probleem zelf kunt verhelpen of dat het verstandig is om het te laten repareren door een AEG service monteur. Om het simpel te maken hebben wij voor jou veel voorkomende AEG vaatwasser oplossingen samengesteld.

Laat je AEG vaatwasser storing controleren door een erkende vakman

Wanneer een errorcode op je display verschijnt kan dat verschillende redenen hebben. Kleine AEG vaatwasser storingen kan je over het algemeen zelf oplossen. Maar uiteraard kan je er ook voor kiezen om het door onze vakmannen te laten oplossen.

Omdat wij service belangrijk vinden zijn al onze vakmannen lid van Techniek Nederland, hét kwaliteitskeurmerk. Dus altijd de beste vakmannen voor AEG vaatwasser reparaties.

Veel voorkomende AEG vaatwasser foutmeldingen

De storingscode die op je display verschijnt, kan verschillende oorzaken hebben. Om erachter te komen wat er aan de hand is, hebben wij de veel voorkomende AEG vaatwasser foutmeldingen op een rijtje gezet.

Kom je er zelf niet uit? Maak direct een reparatie afspraak met onze AEG servicemonteur, we komen graag bij jou langs.

Foutcode
Oorzaak
I10
De vaatwasser krijgt geen water

Probleem

Watertoevoerkraan levert onvoldoende water

Hoe kan ik ‘t oplossen?

1. Toevoerslang van de kraan losdraaien en controleren of er (voldoende) water uit de kraan komt. Een emmer van 10 liter inhoud moet binnen 1 minuut gevuld kunnen worden. Het kan zijn dan de toevoerkraan verkalkt is en vervangen moet worden. Dit is meestal te herkennen doordat de kraan moeizaam open te draaien is of maar een kleine slag open gaat.

2. Komt er wel water uit de kraan, controleer dan of de toevoer of afvoerslang bekneld is, bij inbouw vaatwassers kunnen de toevoer en afvoerslang bekneld raken achter het apparaat waardoor de waterdruk te laag is.

3. Als de vaatwasser geen eigen afvoer heeft, kan deze ook op de afvoer van de spoelbak zijn aangesloten via een zijaansluiting van de sifon.

4. Soms is er bij installatie van de vaatwasser vergeten de stankafsluiter van deze zijaansluiting weg te halen. Hierdoor kan de vaatwasser zijn water niet kwijt en wordt de aquacontrol beveiliging geactiveerd. De waterinname wordt dan ook gestopt. Het verwijderen van deze stankafsluiter zorgt ervoor dat de machine weer zijn water kwijt kan.

I20
Afwasautomaat kan geen water afvoeren

Hoe kan ik ‘t oplossen?

  1. De filters zijn vervuild. Deze losmaken en grondig schoonmaken en goed terugzetten. De filter of zeef moet goed in elkaar klikken en vaak met een kwartslag worden vastgezet.
  2. Afvoerslang geblokkeerd? Bij inbouw vaatwassers kan de afvoerslang bekneld raken achter het apparaat.
  3. Als de vaatwwasser geen eigen afvoer heeft, kan deze ook op de afvoer van de spoelbak zijn aangesloten via een zijaansluiting van de sifon.
  4. Soms is er bij installatie van de vaatwasser vergeten de stankafsluiter van deze zijaansluiting weg te halen. Hierdoor kan de vaatwasse zijn water niet kwijt en kan de aquacontrol beveiliging geactiveerd worden.
I40
Het waterniveau van de vaatwasser is niet meetbaar is

Hoe kan ik ‘t oplossen?

Controleer de filters / zeef en start de vaatwasser opnieuw.

I60
Het water in de vaatwasser wordt niet warm
I70
De vaatwasser kan de watertemperatuur niet goed meten
I80
De vaatwasser heeft problemen met het meten van het signaal van de deuropener

Hoe kan ik ‘t oplossen?

  1. De deur van de afwasautomaat is geblokkeerd
  2. De klep van de circulatiepomp staat niet in de juiste stand.
I90
De vaatwasser heeft problemen met het verwerken van de signalen van de hoofd-, bedienings- of stuurmodules