Water in wasmachine loopt niet weg

Een vast laag starttarief 

Vaak binnen 1 werkdag gerepareerd

Meer dan 200 lokale vakmannen

Het water in wasmachine loopt niet weg, help mij!

Ben je op onze pagina terecht gekomen met de zoekterm, water in wasmachine loopt niet weg? Dan ben je op het juiste adres. Wij helpen jou graag met deze storing. We hebben een aantal handige tips opgezet en de juiste vakmannen ter beschikking.

Wasmachine storing

Mogelijke oorzaak: water in wasmachine loopt niet weg

Het kan diverse oorzaken hebben als het water in een wasmachine niet wegloopt. Onze vakmannen hebben voor jou hiervoor wat handige tips beschreven. Op deze manier kun je gemakkelijk zien of je het zelf kunt verhelpen of dat het verstandig is om het te laten repareren door een ervaren monteur.

Lijkt dat jouw wasmachine wel normaal werkt maar het water niet wegloopt? Wij hebben de meeste voorkomende oorzaken op een rijtje gezet:

  • Wasmachine heeft een pompstoring
  • Een voorwerp zit vast in de pomp
  • Een elektronische error
  • Ergens zit een blokkering

Mogelijke oplossingen

Merk je dat de waterpomp draait?

Sta dichtbij het wasmachine en luister of je de afvoerpijp hoort draaien. Mocht je de afvoerpijp wel horen maar pompt hij geen water af? Dan is er een kans dat de toevoer naar de pomp geblokkeerd is. Wij adviseren dan het filter te controleren (het filter zit meestal rechtsonder aan de voorkant van je wasautomaat). Echter is dat wanneer het filter verstopt is door middel van een voorwerp, kan de wasmachine niet meer goed functioneren, in dit geval afpompen.

Mogelijke oplossing voor het filter:

Voordat je het filter uit jouw wasmachine wilt verwijderen, is het verstandig om eerst het restwater weg te laten lopen. Dit doe je door handdoeken neer te leggen met daarop een grote emmer om het water op te nemen. Mocht je bepaalde voorwerpen vinden, dan is dit de reden dat jouw wasmachine het water niet pompt. Het is verstandig om alle voorwerpen die niet in een wasmachine horen te verwijderen. Zet weer het filter weer terug.

Draait de waterpomp helemaal niet?

Hieronder hebben wij de oorzaken voor problemen met waterpomp op een rijtje gezet:

 • Als je de pomp niet hoort draaien dan is het waarschijnlijk defect;
 • Het is mogelijk dat de pomp geen stroom meer ontvangt;
 • Hoor je een zachte zoemtoon in plaats van een normaal pompgeluid dan is het technisch in orde;

Mogelijke oplossingen voor waterpomp

 • Verschoon het filter;
 • Vervang het waterpomp;

Let op: Mocht je de pomp horen ga dan alleen opzoek naar een blokkade. Hoor je niets vreemds dan is er geen sprake dat er een voorwerp in de weg zit. Bij z’n dergelijke situatie zit het probleem dan ergens anders.

Kom je niet uit en wil je snel geholpen worden?

Ben je niet zeker dat het aan het filter of waterpomp ligt? Wij helpen jou graag met het zoeken naar een erkende monteur in jouw buurt.

We raden aan om één van onze vakmannen in te schakelen.