Wasmachine centrifugeert niet na programma

Een vast laag starttarief 

Vaak binnen 1 werkdag gerepareerd

Meer dan 200 lokale vakmannen

Wasmachine centrifugeert niet na programma, help?

Jouw wasautomaat draait het wasprogramma goed af, maar het centrifugeren werkt niet helemaal. Dat is vervelend! Je wilt dat het probleem snel weer opgelost wordt. Welke mogelijke situaties doen zich voor in de meeste wasautomaten? ReparatieVakman.nl helpt jou graag bij z’n dergelijke situatie.

wasmachine_reparatie_storing-rv

Mogelijk oorzaak: wasmachine centrifugeert niet na programma

Het kan diverse oorzaken hebben als je wasmachine niet na programma centrifugeert. Daarom is het ook lastig om er snel achter te komen wat de mogelijke oorzaak is.

Onze vakmannen hebben voor jou wat handige tips beschreven. Op deze manier kun je gemakkelijk zien of je het zelf kunt verhelpen of dat het verstandig is om het te laten repareren door een ervaren monteur.

  • Filter is verstopt of geblokkeerd
  • Storing: centrifuge uit balans
  • De wasmachine pompt niet af
  • Defecte wasmachine

Mogelijke oplossingen

De wasmachine pompt niet af
Wanneer je wasmachine het water niet afpompt dan zal de wasmachine niet centrifugeren na een programma. Kijk je in de wasmachine en je ziet water liggen, dan is er een kans dat het filter is geblokkeerd.

Mocht het filter toch niet verstopt zijn dan komt het waarschijnlijk doordat de afvoerpomp wordt geblokkeerd. Controleer of er in de pomp voorwerpen verstopt zitten. Voorwerpen kunnen zijn: spijker, speelgoed, babysokken, muntjes, etc.

Filter is geblokkeerd of verstopt
Als er een voorwerp in de wasmachine zit dan zal de machine niet uit zichtzelf centrifugeren. Deze storing komt vaker voor en is eenvoudig zelf te verhelpen. Zelf oplossen? Draai eerst het filter los. Het is mogelijk dat het filter vol met voorwerpen of viezigheid zit, zoals: munt, haarclipjes, pennen, etc. Verwijder alle onnodige voorwerpen en zet het filter weer vast.

Let wel op! Plaats altijd een plastic bak onder de filteropening om waterrestanten op te vangen. Als jouw wasmachine het water niet heeft afgepompt, zal hier namelijk veel water uit komen.

Storing: centrifuge uit balans

Dit is een gevoelige storing. Dit gebeurd vaak wanneer er te veel wasgoed in een wasmachine zit. Hierdoor zal de kans groot zijn dat er een schade ontstaat in de machine. Let op dat je de wasautomaat niet te zwaar belaadt. Er moet na het laden nog een flinke vuist aan ruimte in de trommel over zijn.

Is je wasmachine defect en wil je geholpen worden?

Is het niet gelukt en heb je nog te maken met, mijn wasmachine centrifugeert niet na programma? Wij helpen jou graag met het zoeken naar een erkende monteur in jouw buurt.

We raden aan om één van onze vakmannen in te schakelen.