Wasmachine centrifugeert niet na programma

Een starttarief van €65,-

Vaak binnen 1 werkdag gerepareerd

Meer dan 200 lokale vakmannen

Wasmachine centrifugeert niet: oorzaken en oplossingen

Heb je problemen met een wasmachine die niet centrifugeert na het programma? Dit probleem komt vaker voor dan je denkt en het kan verschillende oorzaken hebben. Bij Reparatievakman.nl begrijpen we hoe belangrijk een goed werkende wasmachine is voor het huishouden. Daarom hebben we hieronder een aantal oorzaken en bijbehorende oplossingen beschreven. Kom je er zelf niet uit? Onze ervaren monteurs staan klaar om je snel en vakkundig van dienst te zijn.

Wat kan je doen tegen een defecte centrifuge?

Als je centrifuge kapot is, kan je vaak zelf repareren. Pas de belading aan of hussel het wasgoed goed door elkaar. Eventueel kan je de afvoer van de wasmachine ontstoppen. Hierover lees je hieronder meer. Werken deze oplossingen niet? Neem contact op met de Vakman in jouw regio.

wasmachine_reparatie_storing-rv-2

Centrifuge is stuk door verstopte filter

Een wasmachine centrifugeert nooit als het filter verstopt is. Dit is een veelvoorkomend probleem dat gelukkig eenvoudig op te lossen is. Volg onderstaande stappen om het probleem op te lossen:

  1. Voorbereiding: Plaats een plastic bak onder de filteropening om waterrestanten op te vangen. Als de wasmachine het water niet heeft afgepompt, komt er namelijk veel water uit.
  2. Filter losdraaien: Draai het filter los. Het filter bevindt zich meestal aan de voorkant onderaan de wasmachine, achter een klein paneel.
  3. Verwijderen van verstoppingen: Controleer het filter op voorwerpen zoals muntjes, haarclipjes, pennen en andere viezigheid. Verwijder alle onnodige voorwerpen en viezigheid.
  4. Filter terugplaatsen: Nadat het filter schoon is, draai je het weer stevig vast.
  5. Testen: Zet de wasmachine aan en controleer of het probleem is opgelost.

Wasmachine centrifuge is uit balans

Een uit balans geraakte centrifuge kan voor serieuze schade aan je wasmachine zorgen. Vermijd daarom altijd een overbeladen wastrommel. Hierdoor voorkom je een centrifuge die uit balans is.

  1. Stop de wasmachine: Zet de wasmachine uit en open de deur om de centrifuge te stoppen.
  2. Herverdeel het wasgoed: Haal een deel van het wasgoed uit de trommel om overbelasting te voorkomen. Zorg ervoor dat het resterende wasgoed gelijkmatig over de trommel is verdeeld.
  3. Controleer de belading: Bij het herladen van de wasmachine, zorg ervoor dat er een flinke vuist aan ruimte overblijft in de trommel. Dit helpt om te voorkomen dat de machine uit balans raakt.
  4. Start de wasmachine opnieuw: Sluit de deur en zet de wasmachine weer aan. Kies het centrifugeprogramma om te controleren of het probleem is opgelost.

Is de wasmachine centrifuge nog steeds kapot?

Centrifugeert je wasmachine nog steeds niet na het proberen van bovenstaande oplossingen? ReparatieVakman.nl helpt je graag bij het vinden van de juiste oplossing. Schakel direct één van onze vakmannen in!