Vaatwasser wordt niet warm

Een starttarief van €65,-

Vaak binnen 1 werkdag gerepareerd

Meer dan 200 lokale vakmannen

Mijn vaatwasser wordt niet meer warm, help!

Uit het niets merk je dat je vaatwasser niet meer warm wordt. Je weet niet waaraan het ligt en je bent opzoek naar de juiste oplossing. Geen probleem! Onze ReparatieVakmannen hebben voor jou een aantal handige tips samengesteld om het probleem boven water te krijgen.

aeg_vaatwasser_reparatie_reparatievakman

Mogelijk zelf oplossen: vaatwasser wordt niet warm

Om te achterhalen wat de mogelijke oorzaak kan zijn van het niet verwarmen van de vaatwasser hebben we voor jou een aantal vragen geformuleerd.

Als de vaatwasser helemaal niet meer warm wordt dan is de kans groot dat het verwarmingselement beschadigd of defect is.

Het is mogelijk dat het verwarmingselement van je vaatwasser doorbrandt. Het is mogelijk om de weerstand van dit element te meten met een multimeter. Wij adviseren dan ook dat de “ohm” tussen 15 en 30 moet staan. Geeft de multimeter boven de “30 ohm” aan? Dan moet het verwarmingselement vervangen worden door een monteur.

Het vervangen van een verwarmingselement is vrij goedkoop, maar wij adviseren het door een specialist te laten vervangen.

Ook is het mogelijk dat de thermostaat defect is. De thermostaat regelt de temperatuur tijdens een wasprogramma. Mocht dit defect zijn, kan jouw vaatwasser het verwarmingselement niet inschakelen om het water te verwarmen.

Wordt jouw vaatwasser nog steeds niet warm en lukt het niet om dit zelf op te lossen?

We raden je aan om één van onze vakmannen in te schakelen.