Vaatwasser blijft pompen

Een vast laag starttarief 

Vaak binnen 1 werkdag gerepareerd

Meer dan 200 lokale vakmannen

Mijn vaatwasser blijft pompen, help!

Heb je een nieuwe of een oude vaatwasser, maar blijft hij pompen? Dat is vervelend! Welke mogelijke situaties kunnen er aan de hand zijn? ReparatieVakman.nl helpt jou graag om dit probleem op te lossen.

aeg_vaatwasser_reparatie_reparatievakman

Mogelijke oorzaken: vaatwasser blijft pompen

Als je vaatwasser blijft pompen, is het lastig om er snel achter te komen wat de mogelijke oorzaak is. Als er bijvoorbeeld water op de bodemplaat blijft liggen, dan is de kans groot dat het aan onderstaande oorzaken ligt:

  • Geblokkeerde afvoerpomp;
  • Defecte of slechte motor;
  • Gaatje in de RVS kuip;
  • Lekkage bij het verwarmingselement;
  • Defecte warmtewisselaar.

“Bij ReparatieVakman.nl vind je in 3 stappen altijd de juiste vakman bij jou in de buurt, en vaak staan ze al binnen 1 werkdag op de stoep.” 

Mogelijke oplossingen

Reinig het vaatwasser filter
Reinig het filter in jouw vaatwasser regelmatig. Afval, voedsel of een stukje servies kunnen er voor zorgen dat de afvoerfilter niet goed functioneert. Hierdoor loopt het water niet weg en blijft de pomp draaien. Maak de binnenkant van de vaatwasser schoon. Giet 3 koppen witte gedistilleerde azijn in de kom en laat de vaatwasser draaien met een standaard programma. Hiermee zal jouw vaatwasser van binnen goed schoon worden.

Defecte vaatwasser motor
Een defecte vaatwasser kan er voor zorgen dat de vaatwasser blijft pompen. Is de motor defect of werkt hij niet naar behoren? Dan adviseren wij een erkende monteur in te schakelen uit jouw buurt.

Probleem met een verwarmingselement?
Een niet goed functionerend verwarmingselement kan er voor zorgen dat de vaatwasser niet stopt. Over het algemeen voert een verwarmingselement 1 of 2 functies uit. De vaat wordt goed drooggemaakt of bijvoorbeeld goed verwarmd.

Blijft jouw vaatwasser nog steeds pompen?

Blijft jouw vaatwasser continu pompen en lukt het niet om dit zelf op te lossen? We raden je aan om één van onze vakmannen in te schakelen.