Whirlpool vaatwasser storingen

Whirlpool vaatwasser storingen

Elk merk vaatwasser heeft zijn eigen specifieke storingen. De storingscode die op je display verschijnt kan verschillende oorzaken hebben. Om erachter te komen wat er aan de hand is, hebben wij de veel voorkomende Whirlpool vaatwasser foutmeldingen op een rijtje gezet.

Kom je er zelf niet uit? Maak direct een reparatie afspraak met onze vakman, we komen graag bij jou langs.

Laat je Whirlpool vaatwasser foutmelding controleren door een Whirlpool servicemonteur

Wanneer een errorcode op je display verschijnt kan dat verschillende redenen hebben. Over het algemeen kan je de kleine vaatwasser storingen zelf oplossen.

Omdat wij service belangrijk vinden zijn al onze witgoedspecialisten lid van Techniek Nederland, hét kwaliteitskeurmerk. Dus altijd de beste vakmannen voor Whirlpool vaatwasser reparaties.

Wat kan je met Whirlpool vaatwasser storingen / foutmeldingen?

Een foutmelding laat zien wat het probleem is van een (defecte) vaatwasser. Het is mogelijk om een foutmelding op te zoeken in de bijgeleverde handleiding of op de website van Whirlpool vaatwasser. Om het snel en simpel te maken hebben wij in dit artikel veel voorkomende Whirlpool vaatwasser storingen samengesteld. De voordeel van een foutmelding is dat je snel een oorzaak kan achter halen. Hierdoor kan een Whirlpool servicemonteur gerichter te werk gaan.

Veel voorkomende Whirlpool vaatwasser foutcodes

De storingscode die op je display verschijnt kan verschillende oorzaken hebben. Om erachter te komen wat er aan de hand is, hebben wij de veel voorkomende Whirlpool vaatwasser foutmeldingen op een rijtje gezet.

Kom je er zelf niet uit? Maak direct een reparatie afspraak met onze vakman, we komen graag bij jou langs.

Foutcode
Oorzaak
F1
Probleem met de NTC

Probleem

Problemen met de NTC, dit is de zogenaamde temperatuursensor. Deze sensor houdt de temperatuur van het water in de gaten. Wanneer de storingscode op het display verschijnt, dan kunnen er twee dingen aan de hand zijn. In de eerste plaats is het mogelijk dat het water te heet wordt. De NTC treedt dan in werking. De andere optie is dat de verbinding met de NTC is verbroken.

Hoe kan ik ‘t oplossen?

Vervang de NTC-sensor door onze vakmannen.

F2
Lekkage
F3
Fout met de verwarming
F6
Watertoevoer controleren

Probleem

Er is te veel of juist te weinig water in de machine.

Hoe kan ik ‘t oplossen?
Controleer de kraan, staat deze goed open? En is de waterdruk voldoende? Soms kan dit namelijk het probleem zijn. Als dit niet zo raadpleeg dan onze vakmannen.

F7
Flowmeter defect
F8
Problemen met de waterhoogte
F9
Water blijft toestromen

Probleem

Er stroomt voortdurend water in de machine.

Hoe kan ik ‘t oplossen?

Omdat dit al snel tot problemen zoals een overvloed aan water kan leiden, is er een veiligheid in de machine gebouwd die hem in storing F9 laat vallen.. In de eerste plaats zal dan naar de waterklep gekeken moeten worden. In het overgrote deel van de gevallen is dit namelijk het probleem. Vaak blijft deze dan openstaan omdat hij wordt geblokkeerd en niet kan sluiten.

F11
Aquastop
F12
Probleem met de waterverdeling