Vaatwasser storingen

Vaatwasser storingen

Een vaatwasser die niet meer goed werkt, komt nooit uit. De vuile vaat gaat helaas gewoon door. Elke vaatwasser heeft zijn eigen specifieke storingen.

Wij repareren de volgende merken: AEG, Asko, Bauknecht, Beko, Bosch, Electrolux, Miele, Samsung, Siemens, Whirlpool en Zanussi.

Maak direct een reparatie afspraak met een van onze vakmannen, ze komen graag bij jou langs.

Veel voorkomende vaatwasser problemen

Er kunnen verschillende defecten optreden bij gebruik van de vaatwasser. Meestal uit zich dat in onderstaande:

De vuile vaat wordt niet schoon
Probleem: De sproeiarmen zitten verstopt.
Hoe kan ik ‘t oplossen? Klik de sproeiarmen uit de vaatwasser en reinig de gaatjes met water en bijvoorbeeld een pincet of tandenstoker.

Er blijft water in mijn vaatwasser staan
Probleem: De vaatwasser pompt niet af. Er zit mogelijk een voorwerp in de filter.
Hoe kan ik ‘t oplossen? Zorg dat de waterafvoerslang niet geknikt is. Haal de filter uit de vaatwasser bodem, reinig deze en controleer ook het gat naar de pomp.

Vaatwasser pakt geen water
Probleem: Je hoort een constant pompend geluid direct na het starten van het programma. De vaatwasser blijft pompen totdat hij zichzelf uitschakelt.
Hoe kan ik ‘t oplossen?

  • Zorg dat de toevoerslang niet geknikt is.
  • Controleer of de kraan geopend is.
  • Controleer of de wateraansluiting voldoende water levert. Voor de meeste vaatwassers is een toevoer nodig van minimaal 10 liter water per minuut.
  • In de toevoerslang zit aan de kant van de kraan meestal een zeefje. Controleer of dit zeefje nog schoon is.

De vaatwasser lekt
Probleem: Een plas water onder je vaatwasser is een duidelijk teken van een lekkende vaatwasser. Maar niet elke lekkage is aan de buitenkant zichtbaar.
Hoe kan ik ‘t oplossen? Controleer of de toevoerslang goed op de kraan zit. Wanneer deze scheef zit, zal de slang bij de aansluiting lekken.