Siemens wasmachine storing E18

Een vast laag starttarief 

Vaak binnen 1 werkdag gerepareerd

Meer dan 200 lokale vakmannen

Siemens wasmachine geeft de storing E18

Een reparatie aan een wasmachine is zomaar mogelijk, ook als een apparaat al jaren trouwe dienst heet bewezen. Een nieuwe wasmachine aanschaffen kan nog altijd. Een nieuwe apparaat kopen kan altijd. Maar bij ReparatieVakman.nl kan je gemakkelijk ook zelf achterhalen wat de errorcodes betekenen. Het is dan verstandig om eerst de betekenis van een foutmelding door te nemen, waardoor je erachter kan komen wat de storing mogelijk kan zijn. Hiervoor heeft ReparatieVakman.nl een aantal handige tips opgezet om een probleem zelf te kunnen oplossen.

Siemens wasmachine reparatie

Mijn Siemens wasmachine laat de storing E18 zien, wat nu?

Omdat wij de Siemens storing E18 regelmatig tegen komen bij oude en nieuwe wasautomaten, weten we vaak de exacte oorzaak en welke middelen we kunnen gebruiken bij een Siemens wasmachine reparatie.

De storing E18 op je Siemens wasmachine betekent dat er een probleem is met het afvoeren van water. De volgende oorzaken kunnen aan de hand zijn:

  • De filters in de afvoerpomp zijn;
  • Zorg dat de afvoer goed geleid is en niet verstopt is.

Siemens wasmachine foutmelding E18 zelf oplossen?

  • Zet eerst de wasmachine uit en haal de stekker uit het stopcontact;
  • Open het klepje (rechtsonder) . Daarin zit een rubber slangetje met rechts de filter;
  • Haal het slangetje los en zet een opvangbakje neer;
  • Maak vervolgens het dopje los en laat het water weglopen;
  • Maak de filter rechts los en haal eventueel voorwerpen weg;
  • Kijk of de pomp wil draaien door met je hand aan de pomp te draaien;
  • Maak het filter goed schoon en maak het dan weer vast;
  • Test nu de machine door een wasprogramma aan te zetten. Kijk wanneer programma het programma klaar is of de deur open gaat.

Siemens wasmachine geeft nog E18 storing, help!

We merken dat het lastig is om de juiste monteur te vinden voor jouw zoekterm “Siemens wasmachine storing E18”. Hiervoor heeft ReparatieVakman.nl altijd wel één monteur tot jouw beschikking. Met meer dan 200 aangesloten erkende vakmannen, is er altijd wel één van onze vakmannen bij jou in de buurt om jou van een passende oplossing te voorzien.

Wat kan je met een E18 storing van Siemens wasmachine?

Als een Siemens wasmachine storingsnummer aangeeft betekend dat er iets mis is met het machine. Hiermee kan je snel achterhalen wat de oorzaak is. Ook is het handig om de foutcode door te geven aan een vakman waardoor geen technische kennis vereist is. Zo begrijpen jullie elkaar beter waardoor de vakman gerichter advies kan geven.

Om jouw zoekwerk te verminderen hebben wij voor jou de Siemens storingen samengesteld en per storing oplossing en/of advies gegeven.