Siemens vaatwasser storingen

Siemens vaatwasser storingen

Elk merk vaatwasser heeft zijn eigen specifieke storingen. De storingscode die op je display verschijnt kan verschillende oorzaken hebben. Om erachter te komen wat er aan de hand is, hebben wij de veel voorkomende Siemens vaatwasser foutmeldingen op een rijtje gezet.

Kom je er zelf niet uit? Maak direct een reparatie afspraak met onze vakman, we komen graag bij jou langs.

Wat kan je met Siemens vaatwasser storingen / foutmeldingen?

Een Siemens foutmelding laat zien wat het probleem is met een wasautomaat. Het is mogelijk om een foutmelding op te zoeken in bijgeleverde handleiding of op de website van Siemens wasmachine.

Wij hebben voor jou wat tips en storingen samengesteld. Op deze manier kun je gemakkelijk zien of je het zelf kunt verhelpen of dat het verstandig is om het te laten repareren door een monteur. Om het simpel te maken hebben wij voor jou veel voorkomende Siemens wasmachine oplossingen samengesteld.

Laat je Siemens vaatwasser storing controleren door een erkende vakman

Wanneer een errorcode op je display verschijnt kan dat verschillende redenen hebben. Voor kleine wasmachinestoringen kan je over het algemeen zelf oplossen.

Omdat wij service belangrijk vinden zijn al onze vakmannen lid van Techniek Nederland, hét kwaliteitskeurmerk. Dus altijd de beste vakmannen voor Siemens vaatwasser reparaties.

Veel voorkomende Siemens vaatwasser storingen

Foutcode
Oorzaak
e01
Defecte voedingsmodule
e02
Geen verwarming
e03
Voedingsmodule defect
e07
Onvoldoende ventilatie
e14
Flowsensor/flowmeter
e16
Inlaatventiel defect

Probleem

Om de juiste hoeveelheid water in een Siemens vaatwasser te laten is een inlaatventiel ingebouwd.

Hoe kan ik ‘t oplossen?

Een belangrijke reden waarom het inlaatventiel defect kan gaan is dat het onvoldoende wordt schoongemaakt. Omdat er water doorheen stroomt kunnen er kalkresten achterblijven en natuurlijk speelt ook het vuil dat van de vaat wordt gespoeld een rol. Het is dus verstandig om zo nu en dan het ventiel even af te spoelen. Zoals dit ook verstandig is voor bijvoorbeeld de filters die in de machine zitten.

e20
Siemens vaatwasser circulatiepomp defect
e21
Circulatiepomp defect
e22
Zeef verstopt

Probleem

De zeef is verstopt

Hoe kan ik ‘t oplossen?

Haal de zeef uit de machine om hem schoon te maken. Let er hierbij ook op dat je langs de randen in de machine zelf even een doekje haalt.

e24 / e25
Verstopt pomp

Probleem

De pomp is verstopt geraakt.

Hoe kan ik ‘t oplossen?

Om de pomp te kunnen schoonmaken zal je eerst de vaatwasmachine enigszins uit elkaar moeten halen. Dit doe je door de zeef en de afdekplaat te verwijderen. Daarna kun je de pomp en de omgeving van de pomp reinigen.

e27
De machine weigert