Electrolux vaatwasser storingen

Electrolux vaatwasser storingen

Elk merk vaatwasser heeft zijn eigen specifieke storingen. De storingscode die op je display verschijnt kan verschillende oorzaken hebben. Om erachter te komen wat er aan de hand is, hebben wij de veel voorkomende Electrolux vaatwasser foutmeldingen op een rijtje gezet.

Kom je er zelf niet uit? Maak direct een reparatie afspraak met onze vakman, we komen graag bij jou langs.

Veel voorkomende Electrolux vaatwasser foutcodes

Foutcode Oorzaak

Probleem

Een vaatwasser die geen water neemt kan zijn programma niet draaien.

 

Hoe kan ik ‘t oplossen?

De aanvoer of de afvoer van het water is niet in orde. De reden is dan vaak een verstopping. Bijvoorbeeld doordat de machine flink vuil is geworden. Een andere reden kan een blokkade zijn doordat er iets in de machine is blijven hangen of doordat er een knik in een leiding zit.

Probleem

De vaatwasser is niet in staat om het water waarmee de vaat wordt gedraaid af te voeren. 

Hoe kan ik ‘t oplossen?

Maak de machine schoon. Haal dan wel eerst de stroom eraf. Je kunt de filters bijvoorbeeld eruit halen en ze even schoonspoelen en borstelen. Het kan zijn dat er nog ergens in het systeem een blokkade zit. Zo kan bijvoorbeeld de afvoerslang bekneld zijn geraakt. Ook kan het zijn dat de sifon nog afgesloten is.

Probleem

Probleem met het water.

Hoe kan ik ‘t oplossen?

Wanneer de machine deze code op het display toont, neem dan direct contact op met onze vakman. Het is bovendien verstandig om de stroom eraf te halen. Er is namelijk een probleem met het water dat direct opgelost moet worden.

Apparaat stuk? Vind hier je vakman!