Droger storingen

Droger storingen

Elke droger heeft zijn eigen specifieke storingen. Wij repareren de volgende merken: AEG, Asko, Bauknecht, Beko, Bosch, Electrolux, Indesit, LG, Miele, Samsung, Siemens, Whirlpool en Zanussi.

Maak direct een reparatie afspraak met onze vakman, we komen graag bij jou langs.

Veel voorkomende wasdroger problemen

Er zijn verschillende problemen met je wasdroger mogelijk. Vaak uit zich dat in onderstaande:

Condensdroger droogt niet goed, de droger doet er veel te lang over
Probleem 1: De aluminium condensorbak is vervuild en verstopt.
Hoe kan ik ‘t oplossen 1? Haal de condensorbak uit de droger, dit verschilt per machine. Vaak is er een knop die de deur opent. Reinig de condensorbak onder een harde straal van een kraan of douche. De condensorbak moet na behandeling van links naar rechts en van voor naar achteren lichtdoorlatend en doorkijkbaar zijn.

Probleem 2: Maak de filter schoon, niet alleen met de hand maar ook van stof en haren onder de kraan, dan worden de fijne gaatjes dicht gewreven met zeepresten. De deurfilter(s) worden niet onder de kraan schoongespoeld, maar alleen met de hand ontdaan van stof en haren.
Hoe kan ik ‘t oplossen 2? Spoel de filters ook schoon onder de kraan.

De was droogt niet goed
Probleem: De vochtsensoren in de trommel werken niet goed doordat bijvoorbeeld wasverzachter en kalkresten zich hebben afgezet tegen de binnenwand van de trommel.
Hoe kan ik ‘t oplossen? Neem de trommel af met (schoonmaak)azijn. Gebruik bij wasgoed dat in een droger gedroogd wordt geen wasverzachter. De was komt altijd zacht uit een droger.

De luchtafvoerdroger doet er lang over
Probleem: De afvoerslang zit verstopt, hij is te lang of er zitten teveel bochten in.
Hoe kan ik ‘t oplossen? Controleer de slang op vuil en kijk of deze wellicht korter kan met minder bochten. Des te efficiënter de slang, des te korter het drogen en hoe minder energie het apparaat verbruikt.