Bosch wasmachine storing E6

Een vast laag starttarief 

Vaak binnen 1 werkdag gerepareerd

Meer dan 200 lokale vakmannen

Bosch wasmachine geeft de storing E6

Soms is het mogelijk dat een Bosch wasmachine er ineens mee ophoud of dat er een melding komt te staan op het display. Geen probleem! Bij ReparatieVakman.nl kan je gemakkelijk achterhalen wat de foutcodes betekenen.

Het is dan verstandig om eerst de uitleg van een foutcode door te nemen, waardoor je erachter kan komen wat de storing mogelijk kan zijn. Hiervoor heeft ReparatieVakman.nl een aantal handige tips opgezet om een probleem zelf te kunnen oplossen.

Mijn Bosch wasmachine laat de storing E6 zien, wat nu?

Omdat wij de Bosch storing E6 regelmatig tegen komen bij oude en nieuwe wasautomaten. Weten we vaak de oorzaak en welke middelen we kunnen gebruiken bij een Bosch wasmachine reparatie. Storing E6 geeft aan dat er probleem is met watersensor / waterafvoer.  Het is mogelijk om deze probleem zelf op te lossen.

Oorzaak:

  • Er is een probleem met het afvoeren van het water. Het is mogelijk dat de afvoerpomp defect is.

Bosch wasmachine storing E6 zelf oplossen?

  • Zet eerst de wasmachine uit en haal de stekker uit het stopcontact;
  • Open het klepje (rechtsonder) . Daarin zit een rubber slangetje met rechts de filter;
  • Haal het slangetje los en zet een opvangbakje neer;
  • Maak vervolgens het dopje los en laat het water weglopen;
  • Maak de filter rechts los en haal eventueel voorwerpen weg;
  • Kijk of de pomp wil draaien door met je hand aan de pomp te draaien;
  • Maak het filter goed schoon en maak het dan weer vast;

Test nu de machine door een wasprogramma aan te zetten. Kijk wanneer programma het programma klaar is of de deur open gaat.

Bosch wasmachine geeft nog E6 storing, help!

Wil je geholpen worden met de Bosch E6 storing? Laat het dan onderzoeken door een monteur. Hiermee kan je (volgende) dag weer verder met jouw Bosch wasmachine.

Wat kan je met een E6 storing van Bosch wasmachine?

Het is voor jou en vooral voor de monteurs erg handig dat een wasmachine een foutmelding laat zien via het display. Hiermee geeft de Bosch wasmachine aan waar de oorzaak zit waardoor je op kan zoeken naar de juiste oplossing.

Om het zoekwerk te verminderen hebben wij voor jou de Bosch storingen samengesteld en per storing een uitleg gegeven.

Laat je Bosch wasmachine E6 storing controleren door een specialist

Lukt het toch niet om je wasmachine zelf op te lossen en loop je toch tegen een probleem aan? Wij helpen jou omdat we merken dat het lastig is om de juiste monteur te vinden voor jouw zoekterm “Bosch wasmachine storing E6”. Hiervoor heeft ReparatieVakman.nl altijd wel één monteur tot jouw beschikking. Met meer dan 200 aangesloten erkende vakmannen, is er altijd wel één van onze vakmannen bij jou in de buurt om jou van een passende oplossing te voorzien.

Omdat wij service belangrijk vinden zijn al onze vakmannen lid van Techniek Nederland, hét kwaliteitskeurmerk. Dus altijd de beste vakmannen voor Bosch wasmachine reparaties.