Bosch vaatwasser storingen

Bosch vaatwasser storingen

Elk merk vaatwasser heeft zijn eigen specifieke storingen. De storingscode die op je display verschijnt kan verschillende oorzaken hebben. Om erachter te komen wat er aan de hand is, hebben wij de veel voorkomende Bosch vaatwasser foutmeldingen op een rijtje gezet.

Kom je er zelf niet uit? Maak direct een reparatie afspraak met onze vakman, we komen graag bij je langs.

Wat zijn de oorzaken van een Bosch vaatwasser storingen?

Een vaatwasser storing van Bosch helpt je gemakkelijk en snel te achterhalen welke onderdelen versleten of defect zijn. Hierdoor kunnen de monteurs ook gerichter de problemen van een Bosch vaatwasser oplossen.

Wij hebben wat tips en storingen samengesteld. Op deze manier kun je gemakkelijk zien of je het zelf kunt verhelpen of dat het verstandig is om het te laten repareren door een Bosch servicemonteur. Om het voor jou makkelijker te maken hebben wij de meest voorkomende Bosch vaatwasser oplossingen opgesomd.

Laat je Bosch vaatwasser storing onderzoeken door een vakman

De meeste Bosch vaatwasser storingen kunnen complex zijn. Hiervoor heb je veel kennis nodig om deze te repareren. Hieronder vind je een lijst van veelvoorkomende storingen.

Wij bieden jou de beste Bosch service monteurs, want wij vinden het belangrijk dat jij tevreden bent met onze vakmannen. Dit alles om de jou snel en vakkundig van de beste service te voorzien. Bosch vaatwasser reparatie

Veel voorkomende Bosch vaatwasser foutcode

Foutcode
Oorzaak
E0
Algemene melding

Probleem

Wanneer een Bosch vaatwasser in storing valt, dan is aan de hand van de storingscode af te lezen wat het probleem is. Dit maakt het gemakkelijker om actie te ondernemen. Dit is echter enigszins anders wanneer het de storingscode E00 of storingscode E0 betreft. Deze codes kunnen namelijk voor een algemene melding staan

Hoe kan ik ‘t oplossen?

De storingscodes E00 en E0 kunnen ook aangeven dat er meerdere dingen gaande zijn. In dat geval moet er ook een algemene code gegeven moeten worden. Dit betekent dan dus dat er verschillende zaken in de machine niet meer naar behoren werken. Vraag advies aan onze vakmannen.

E1
Verwarmingselement kapot

Probleem

De vaat wordt gedaan met warm water. Dat water wordt in de machine zelf verwarmd. Dit betekent dus ook dat het verwarmingselement altijd naar behoren moet werken wanneer de vaat gedraaid wordt.

Hoe kan ik ‘t oplossen?

De reden waarom het verwarmingselement niet naar behoren werkt kan verschillen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat het waterniveau te laag is. Het element komt dan niet toe aan het verwarmen van water omdat het simpelweg droogstaat. Is er echter wel voldoende water, dan is of het element kapot, of de zogenaamde flow-switch kapot.

E2
Warmtesensor kapot
E3
Onvoldoende water

Probleem

Het niveau van het water in een Bosch vaatwasser wordt op verschillende manieren in de gaten gehouden. Wanneer de vaatwasser zich niet vult met water kan immers het programma niet naar behoren draaien. Om die reden valt de machine dan ook in storing wanneer hij zich niet met water vult.

Hoe kan ik ‘t oplossen?
Wanneer blijkt dat de machine zich niet voldoende vult met water, dan zal de toevoer hiervan nagezien moeten worden. Begin daarom bij de kraan. Staat deze voldoende open? Is de straal bovendien wel krachtig genoeg? Is dit niet het geval, dan is er een probleem bij het waterbedrijf. Ook kan het zijn dat de slangen of de filters geblokkeerd worden door bijvoorbeeld vuil of door een knik in de lang. Kijk dit dan ook goed na en spoel bijvoorbeeld de filters even uit om zeker te zijn.

E4
Defecte microschakelaar
E5
Toevoerproblemen

Probleem

Er zijn een flink aantal mogelijke oorzaken hiervoor aan te geven. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de filters of de pomp vuil zijn geworden. Dit komt doordat het vuil dat wordt uitgespoeld zich langzaam ophoopt. Door de onderdelen schoon te spoelen kan dan vaak het probleem al worden opgelost.

Hoe kan ik ‘t oplossen?
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de toevoer van het water buiten de Bosch vaatwasser al niet in orde is. Denk bijvoorbeeld aan de kraan. Wanneer deze niet geheel openstaat, dan is er ook onvoldoende watertoevoer. Hetzelfde geldt wanneer de toevoerslang geblokkeerd wordt. Dit kan bijvoorbeeld door een knik komen of doordat er per ongeluk iets op gezet is dat de slang afknijpt.

E6
Te veel water in de machine
E20
Circulatiepomp kapot
E22
Schoonmaken

Probleem

Dit is een kleine storingvdie betekent dat het tijd voor je is geworden om de vaatwasser schoon te maken.

Hoe kan ik ‘t oplossen?

Maak het kleine zeefje in je machine schoon. Deze is vervuild geraakt en de gaatjes zijn daardoor verstopt. Je kunt het zeefje gemakkelijk los halen en even afspoelen en borstelen.

E27
Te lage netspanning
E28
Kapotte troebelheidsensor
E31
Hittepomp kapot
F
Vulstoring

Probleem

Geeft de vaatwasser van Bosch de storingscode F aan, dan is er een probleem met het vullen van de machine. Er komt dan niet voldoende water binnen om het programma te kunnen draaien.

Hoe kan ik ‘t oplossen?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er vuil in de machine zit. Bijvoorbeeld omdat het blijft steken in de toevoerslang. Ook kan het zijn dat door de jaren heen de pompen of de filters vervuild zijn geraakt door het vele gebruik. Je kunt dit dan ook zelf nakijken door ze even los te halen en ze uit te spoelen en te borstelen.