Bauknecht wasmachine storingen

Bauknecht wasmachine storingen

Het merk Bauknecht streeft naar technische perfectie en hoge betrouwbaarheid. Helaas kan het voorkomen dat je Bauknecht wasmachine een mankement vertoont en een reparatie benodigd is. Bij Bauknecht gelden hoge eisen voor productie en levering, maar helaas kan het een keer gebeuren dat je Bauknecht wasmachine meteen gemaakt dient te worden doordat er een storing optreedt.

De storingscode die op je display verschijnt kan verschillende oorzaken hebben. Om erachter te komen wat er aan de hand is, hebben wij de veel voorkomende Bauknecht wasmachine foutmeldingen op een rijtje gezet.

Kom je er zelf niet uit? Maak direct een reparatie afspraak met onze vakman, we komen graag bij jou langs.

Veel voorkomende Bauknecht wasmachine foutcodes

Foutcode Oorzaak

Probleem

De storingscode F2 geeft aan dat het apparaat lekt en er water op de bodem van de machine staat.

Een F2 errorcode kan duiden op problemen met de waterbeveiliging.

Een F2 errorcode kan duiden op problemen met de printplaat.

Hoe kan ik ‘t oplossen?

Doordat ergens lekkage is kan de beveiliging ingeschakeld worden. Kantel de machine om het water weg te laten lopen, de beveiliging kan dan worden opgeheven.

Probleem

De storingscode F4 (F3 bij de oudere Bauknecht wasmachines) geeft aan dat er een verwarmingsstoring plaatsvindt.

Hoe kan ik ‘t oplossen?

Controleer of de stekker van het verwarmingselement niet is doorgebrand.

Probleem

De storingscode F7 geeft aan dat er een motorstoring plaatsvindt. Dit kan betekenen dat er een probleem is met de koolborstels of de tachospoel. 

Hoe kan ik ‘t oplossen?

1.Controleer op versleten koolborstels.

2.Controleer of de weerstand van de tachospoel ongeveer 135 Ohm is. Is dit niet het geval dan ligt waarschijnlijk daar het probleem.

Probleem

De storingscode F8 geeft aan dat er een moduulstoring plaatsvindt. Dit kan betekenen dat er een probleem is met het verwarmingselement. Bij machines zonder display branden de service-lamp en de wassen-lamp, terwijl de start-lamp knippert.

Hoe kan ik ‘t oplossen?

Controleer of de weerstand van het verwarmingselement ongeveer 25 Ohm is. Is dit niet het geval dan ligt waarschijnlijk daar het probleem.

Apparaat stuk? Vind hier je vakman!