Asko vaatwasser storingen

Asko vaatwasser storingen

Elk merk vaatwasser heeft zijn eigen specifieke storingen. De storingscode die op je display verschijnt kan verschillende oorzaken hebben. Om erachter te komen wat er aan de hand is, hebben wij de veel voorkomende Asko vaatwasser foutmeldingen op een rijtje gezet.

Kom je er zelf niet uit? Maak direct een reparatie afspraak met onze vakman, we komen graag bij jou langs.

Veel voorkomende Asko vaatwasser foutmelding

Foutcode
Oorzaak
F1
Verwarmingsproblemen opgetreden

Probleem
Wanneer een Asko vaatwasser in storing valt en daarbij is de code F1 zichtbaar op het display, dan is de oorzaak te vinden in de temperatuur van het water. Blijft het water namelijk te koud, dan kan het programma niet naar behoren worden afgewerkt.

Hoe kan ik ‘t oplossen?
In de meeste gevallen zal de oorzaak hiervan te vinden zijn in het verwarmingselement. Deze werkt niet naar behoren, of doet het in zijn geheel niet meer. Dit betekent dus dat er reparatie of vervanging nodig is.

F2
Er blijft water staan in de vaatwasser

Probleem
Water is nodig om de vaat te doen, maar dat betekent niet dat het water ook altijd vrij spel heeft. Dit betekent dus ook dat het water altijd de mogelijkheid moet hebben om weg te stromen uit de vaatwasser.

Hoe kan ik ‘t oplossen?
Controleer de route waarlangs het water loopt. Is er niets wat de route blokkeert? Bijvoorbeeld vanwege vuil wat in de filters blijft hangen? Dan is het slim om dit even schoon te maken. Dit geldt ook voor het wegnemen van andere mogelijke blokkades. Het is goed mogelijk dat zelfs na deze werkzaamheden code F2 blijft bestaan. In dat geval is het verstandig om er een expert bij te halen. Deze kan dan nazien of er misschien andere redenen zijn waarom het water zijn route niet volgt. Er kunnen verschillende oorzaken zijn.

F4
Storing in de watertoevoer

Probleem:
De druk van het water dat de machine in stroomt is onvoldoende.

Hoe kan ik ‘t oplossen?
Controleer of de waterkraan is geopend. Kijk ook of er niet iets is wat de aanvoerleidingen blokkeert.

F7
Verstopte afvoer

Probleem:
In vaatwassers blijft nu eenmaal vuil hangen. Een voorbeeld hiervan is de afvoer. Hier kan zich langzaam maar zeker vuil ophopen, tot het water niet meer goed kan doorstromen.

Hoe kan ik ‘t oplossen?
Het is belangrijk om de afvoer in de machine even goed schoon te spoelen met water en eventueel wat schoonmaakmiddelen die bedoeld zijn voor een vaatwasser te gebruiken. Pas wel op dat de middelen hier geschikt voor zijn.

F8
Verstopte filter

Probleem:
Verstoppingen zijn belangrijke oorzaken waardoor vaatwassers in de problemen kunnen komen.

Hoe kan ik ‘t oplossen?
Spoel de filters schoon.