Koelkast werkt niet

Een vast laag starttarief 

Vaak binnen 1 werkdag gerepareerd

Meer dan 200 lokale vakmannen

Mijn koelkast werkt niet meer, help

Wat vervelend dat je koelkast niet meer werkt. Met het niet goed functioneren bedoel je dan dat jouw koelkast geen geluid maakt en niet meer koelt? Dan helpen wij jou graag met deze storing. Het is verstandig om eerst te achterhalen wat de mogelijke oorzaak hiervan kan zijn. Hiermee helpen wij jou graag met wat handige tips om er zelf snel te kunnen achterhalen  wat de mogelijke oorzaken kunnen zijn.

“Bij ReparatieVakman.nl vind je in 3 stappen altijd de juiste vakman bij jou in de buurt, en vaak staan ze al binnen 1 werkdag op de stoep.”

Koelkast reparatie

Oorzaak: koelkast werkt niet meer

Wij hebben de mogelijke oorzaken hieronder op een rijtje gezet:

Zie je dat het lampje brandt?
Het is eerst verstandig om te kijken of het lichtje wel op de juiste manier brandt. Dit kan je door de deur open te houden en te bekijken of het lampje aangaat. Mocht je geen licht zien branden, luister dan of er een draaiend of ratelend geluid hoorbaar is.. Dit geeft aan dat jouw koelkast wel werkt, waardoor de mogelijke storingsoorzaak ergens anders kan liggen

Hoor je helemaal geen geluid?
Wanneer je helemaal niets hoort en het licht ook niet werkt, dan is er nog een optie waar de storing aan kan liggen. Zet de thermostaat op een laag niveau. De thermostaat bevindt zich meestal in het koelgedeelte. Luister vervolgens of je een geluid hoort.

Heb je je thermostaat lager gezet, maar gebeurt er niets?
Kijk ook voor de zekerheid of jouw koelkast stroom krijgt en of de zekering goed staat. Werkt je koelkast nog steeds niet en weet je niet waar het aan ligt? Neem dan contact op met een vakman uit jouw buurt om snel geholpen te worden.

Koelkast laten repareren of onderhouden?

Voordat je een monteur gaat inschakelen is het handig om eerst naar onze tips te kijken. Op deze manier kun je gemakkelijk zien of je het zelf kunt verhelpen of dat het verstandig is om het te laten repareren door een vakman. Onze vakmannen vinden het belangrijk dat jij tevreden bent. Daar hebben wij onze service volledig op ingericht. Onze specialisten zijn namelijk allemaal lid van Techniek Nederland, hét kwaliteitskeurmerk van de branche.