Bauknecht vaatwasser storingen

Bauknecht vaatwasser storingen

Elk merk vaatwasser heeft zijn eigen specifieke storingen. De storingscode die op je display verschijnt kan verschillende oorzaken hebben. Om erachter te komen wat er aan de hand is, hebben wij de veel voorkomende Bauknecht vaatwasser foutmeldingen op een rijtje gezet.

Kom je er zelf niet uit? Maak direct een reparatie afspraak met onze vakman, we komen graag bij jou langs.

Veel voorkomende Bauknecht vaatwasser foutcodes

Foutcode
Oorzaak
F1
NTC vervangen

Probleem
De NTC-sensor is kapot. Deze sensor regelt de temperatuur in je vaatwasser. Wanneer de vaatwasser wordt aangezet slaat deze dan al snel af en wordt het water weggepompt nog voor het programma geheel gedraaid is.

Hoe kan ik ‘t oplossen?
De sensor moet vervangen worden.

F2
Geactiveerde waterbeveiliging of defecte printplaat

Probleem
De storingscode F2 geeft aan dat het apparaat lekt en er water op de bodem van de machine staat.
Een F2 errorcode kan duiden op problemen met de waterbeveiliging.
Een F2 errorcode kan duiden op problemen met de printplaat.

Hoe kan ik ‘t oplossen?
Doordat ergens lekkage is kan de beveiliging ingeschakeld worden. Kantel de machine om het water weg te laten lopen, de beveiliging kan dan worden opgeheven.

F3
Het water wordt niet warm

Probleem:
De machine begint aan zijn programma, maar de vaatwasser maakt deze niet af. Het water loopt weg en de zeepresten blijven zichtbaar

Hoe kan ik ‘t oplossen?
Het water in je Bauknecht vaatwasser wordt onvoldoende of helemaal niet verwarmd.

F4
Verwarmingsstoring

Probleem:

De storingscode F4 geeft aan dat er een verwarmingsstoring plaatsvindt. Dan is er een probleem met het verwarmingselement in je machine. Het verwarmingselement zorgt ervoor dat het water in je vaatwasser op de juiste temperatuur komt. Dit is dus een essentieel onderdeel van het programma.

Hoe kan ik ‘t oplossen?

Het is altijd belangrijk dat je de vaatwasser uitruimt en uitzet voor je zelf aan de slag gaat. Zorg ervoor dat de toevoer van water is gestopt en dat de stroom van de machine is. Je kunt nu het verwarmingselement nazien. Deze zit met een stekker gemonteerd. In veel gevallen duidt de storing erop dat de stekker is doorgebrand.

F6
Watertoevoer storing
F7
Motorstoring (vaak tacho of koolborstels)

Probleem:
De storingscode F7 geeft aan dat er een motorstoring plaatsvindt. Dit kan betekenen dat er een probleem is met de koolborstels of de tachospoel.

Hoe kan ik ‘t oplossen?
1.Controleer op versleten koolborstels.
2.Controleer of de weerstand van de tachospoel ongeveer 135 Ohm is. Is dit niet het geval dan ligt waarschijnlijk daar het probleem.

F8
Waterniveau te hoog
F9
Inlaatstoring