AEG wasmachine storing C9

  • Een vast laag starttarief
  • Vaak binnen 1 werkdag gerepareerd
  • Meer dan 200 lokale vakmannen

Mijn AEG wasmachine geeft storing C9, wat moet ik doen?

Verassend werkt jouw wasmachine niet meer en je wasgoed stapelt elke dag op. Geen probleem! Bij ReparatieVakman.nl maken we namelijk altijd tijd om jou te voorzien van echt onafhankelijk advies over de werkelijke staat van jou wasautomaat. Daarnaast heeft ReparatieVakman.nl  voor jou handige tips opgezet om de “AEG wasmachine storing C9” zelf te kunnen oplossen.

Mogelijke oorzaken: AEG wasmachine storing C9

Onze vakmannen komen de AEG wasmachine foutmelding C9 regelmatig tegen bij oude wasmachines. Daarom weten deze vakmannen vaak de exacte oorzaak en welke middelen ze moeten gebruiken bij een AEG wasmachine reparatie.

AEG wasmachine storing C9 zelf oplossen?

C9 foutcode betekent in 95% van de gevallen dat de koolborstels versleten zijn. Er kunnen echter ook andere oorzaken zijn die een C9 storing veroorzaken. Er kan ook sprake zijn van een overbelaste motor of er is kortsluiting ontstaan in de tachogenerator of motor.

  • Controleer of jouw wasmachine overbeladen is. Een C9 melding kan duiden op overbelasting van de motor.
  • Schakel de wasmachine voor minimaal 30 minuten uit, zodat de aandrijf motor van uw wasmachine kan afkoelen.
  • Controleer de staat van uw koolborstel. Een C9 melding betekend in een meerderheid van de gevallen op versleten koolborstels.
  • Wanneer u de koolborstels heeft (laten) vervangen, is het aan te raden om de wasmachine een aantal keer (zonder was) te laten centrifugeren. Vervolgens dient u uw AEG wasmachine te resetten.

Wasmachine stuk?
Vind hier je vakman!

AEG wasmachine geeft nog C9 storing, Help!

Is de C9 storing van je AEG wasmachine nog steeds zichtbaar? Wij helpen jou graag met het zoeken naar een erkende monteur in jou buurt. Hiervoor heeft ReparatieVakman.nl altijd wel één monteur tot jouw beschikking. Met meer dan 200 aangesloten erkende vakmannen, is er altijd wel één van onze vakmannen bij jou in de buurt om jou van een passende oplossing te voorzien. 

Omdat wij service belangrijk vinden zijn al onze vakmannen lid van Techniek Nederland, hét kwaliteitskeurmerk. Dus altijd de beste vakmannen voor AEG wasmachine reparaties.

Wat zijn de voordelen van een AEG wasmachine storing?

Uit niets krijg je een code te zien op het wasmachinedisplay maar je weet niet wat je ermee moet doen. Door middel van een foutcode kan je weten wat er mis is met je machine. Hiermee kan je snel achter komen wat de oorzaak is. Tevens is het handig om de foutcode door te geven aan een vakman waardoor er geen technische kennis is vereist. Zo begrijpen jullie elkaar beter waardoor de vakman aan jou gerichter advies kan geven.

Om het zoekwerk te verminderen hebben wij voor jou de AEG storingen samengesteld en per storing een uitleg gegeven. 

Apparaat stuk? Vind hier je vakman!