Wasmachine centrifugeert niet op volle toeren

Een starttarief van €65,-

Vaak binnen 1 werkdag gerepareerd

Meer dan 200 lokale vakmannen

Mijn wasmachine centrifugeert niet op volle toeren, wat kan ik doen?

Na het starten van het programma merk je dat de wasmachine niet op volle toeren centrifugeert. Je wasgoed blijft hierdoor kletsnat en het neemt veel tijd in beslag. Dit kan te maken hebben dat het filter niet schoon genoeg is of dat de machine denkt dat er niet voldoende afgepompt is, wat wel zo is. Bij z’n dergelijke situatie geven onze vakmannen handige tips weg.

Wasmachine centrifugeert niet na programma

Mogelijk oorzaak: wasmachine centrifugeert niet op volle toeren

Als jouw wasmachine niet op volle toeren centrifugeert, is het moeilijk om snel achter de mogelijke oorzaak te komen. Onze vakmannen hebben voor jou wat handige tips beschreven. Op deze manier kun je gemakkelijk zien of je het zelf kunt verhelpen of dat het verstandig is om het te laten repareren door een ervaren vakman.

Om erachter te komen wat de oorzaak is, hebben we veel voorkomende problemen op een rijtje gezet:

  • Het filter is vies;
  • Het slangetje van de niveauregelaar is verstopt;
  • Koolborstels mogelijk versleten of defect.

Mogelijke oplossingen

Wil je het zelf proberen op te lossen? Geen probleem! Als een wasmachine niet volledig afpompt dan kan dit aan de filters liggen. Onze advies is maak het filter goed schoon. Ons advies is om de filters goed schoon te maken.

Het slangetje van de niveauregelaar is verstopt Koolborstels versleten of defect
Wasmachine geeft een verkeerd signaal door. Probeer eerst door het slangetje van de niveauregelaar te blazen en start dan de wasmachine opnieuw op. De wasmachinemotor komt niet op hoge toeren.
Dit kan ook komen door dat de koolborstels versleten of defect zijn.

Is het probleem van de wasmachine nog niet verholpen?

Dan adviseren wij jou om advies te vragen bij één van onze witgoed specialisten. Het is mogelijk dat de specialist, samen met jou, op afstand al kan achterhalen wat de oorzaak is en wat de eventuele kosten kunnen zijn. In sommige gevallen is dit lastig om van op afstand te bepalen. Dan zal de monteur adviseren om bij je langs te komen voor een kwalitatieve controle.

We raden aan om één van onze vakmannen in te schakelen.