Vaatwasser blijft pompen

  • Een vast laag starttarief
  • Vaak binnen 1 werkdag gerepareerd
  • Meer dan 200 lokale vakmannen

Mijn vaatwasser blijft pompen, wat kan ik doen?

Het is mogelijk dat een vaatwasser blijft pompen met de deur open, waardoor je niet meer verder kan met je huishoudelijke activiteiten. We begrijpen dat dat heel irritant is! Bij een dergelijke constatering is het verstandig om de vaatwasser niet meer te gebruiken, maar eest te kijken naar een aantal mogelijke oorzaken. 

AEG wasmachine reparatie

Mogelijke oorzaken: vaatwasser blijft pompen

Als je vaatwasser blijft pompen is het lastig om er snel achter te komen wat de mogelijke oorzaak is. Als er bijvoorbeeld water op de bodemplaat blijft liggen, dan is de kans groot dat het aan onderstaande oorzaken ligt:

  • Geblokkeerde afvoerpomp;
  • Defecte of slechte motor;
  • Gaatje in de RVS kuip;
  • Lekkage bij het verwarmingselement;
  • Defecte warmtewisselaar.

"Bij ReparatieVakman.nl vind je in 3 stappen altijd de juiste vakman bij jou in de buurt, en vaak staan ze al binnen 1 werkdag op de stoep." 

Apparaat stuk?
Vind hier je vakman!

Mogelijk oplossingen

Reinig het vaatwasser filter

Reinig het filter in jouw vaatwasser regelmatig. Afval, voedsel of een stuk bord kunnen er voor zorgen dat de afvoerfilter niet goed functioneert. Hierdoor loopt het water niet weg en blijft de pomp draaien. Maak de binnenkant van jouw vaatwasser schoon. Giet 3 koppen witte destilleerde azijn in de kom en laat de vaatwasser draaien in een standaard programma. Hiermee zal jouw vaatwasser van binnen goed schoon worden.

Defecte vaatwasser motor

Een defecte vaatwasser kan er voor zorgen dat de vaatwasser blijft pompen. Is de motor defect of werkt het niet naar behoren? Dan adviseren wij een erkende monteur in te schakelen uit jouw buurt.

Probleem met een verwarmingselement?

Een niet goed functionerende verwarmingselement kan er voor zorgen dat de vaatwasser niet stopt. Over het algemeen voert een verwarmingselement 1 of 2 functies uit. De vaat wordt goed drooggemaakt of bijvoorbeeld goed verwarmd. 

Blijft jouw vaatwasser nog steeds pompen?

Blijft jouw vaatwasser continu pompen en lukt het niet om dit zelf op te lossen? We raden je aan om één van onze vakmannen in te schakelen.

Apparaat stuk? Vind hier je vakman!