Siemens wasdroger storing

Siemens wasdroger storing

Het is mogelijk dat je een probleem hebt met jouw Siemens condensdroger, afvoerdroger of warmtepompdroger. Onderstaande problemen komen voor bij deze machines. De problemen die jouw Siemens wasdroger heeft, kunnen diverse redenen hebben. Heb je een probleem met je deur, of hoor je een geluid of zie je een storing in het display? Desbetreffende onderwerpen vind je op deze servicepagina. Mocht je er niet uitkomen met je Siemens wasdroger storing dan helpen wij jou graag hiermee.

Wat kan je met Siemens wasdroger storingen?

Een foutmelding laat zien wat het probleem is met een Siemens wasdroger. Het is mogelijk om een foutmelding op te zoeken in bijgeleverde handleiding of op de website van Siemens wasdroger.

Wij hebben voor jou wat tips en foutmeldingen samengesteld. Op deze manier kun je gemakkelijk zien of je het probleem zelf kunt verhelpen of dat het verstandig is om het te laten repareren door een Siemens service monteur. Om het simpel te maken hebben wij voor jou veel voorkomende Siemens wasdroger oplossingen samengesteld.

Laat je Siemens wasdroger storing controleren door een erkende vakman

Wanneer een errorcode op je display verschijnt kan dat verschillende redenen hebben. Kleine Siemens wasdroger storingen kan je over het algemeen zelf oplossen.

Omdat wij service belangrijk vinden zijn al onze vakmannen lid van Techniek Nederland, hét kwaliteitskeurmerk. Dus altijd de beste vakmannen voor Siemens wasdroger reparaties.

Veel voorkomende Siemens wasdroger storingen

Er zijn verschillende problemen met je Siemens wasdroger mogelijk. Vaak uit zich dat in onderstaande:

Mijn Siemens wasdroger werkt niet

Wanneer jouw Siemens wasdroger niet werkt kan het te maken hebben dat de deur niet goed dicht zit of dat de droger op de stand-by-modus staat. Een mogelijke oorzaak kan ook zijn dat de zekering uit staat in de meterkast.

Deurschakelaar defect?

Wanneer een deurschakelaar van de Miele wasdroger defect is kan de machine uit veiligheid niet functioneren. De schakelaar hoort vervangen te worden.

De Siemens wasdroger droogt niet goed

Probleem: De vochtsensoren in de trommel werken niet goed doordat bijvoorbeeld wasverzachter en kalkresten zich hebben afgezet tegen de binnenwand van de trommel.
Hoe kan ik ‘t oplossen? Neem de trommel af met (schoonmaak)azijn. Gebruik bij wasgoed dat in een droger gedroogd wordt geen wasverzachter. De was komt altijd zacht uit een droger.

Siemens wasdroger storing E90

Bekijk hier de uitleg over de foutcode E90

Siemens wasdroger zekering defect?

Siemens wasdrogers maken gebruik van een thermische zekering. Controleer de zekering door te kijken aan de achterzijde van de wasdroger.

Condens droger droogt niet goed, de AEG wasdroger doet er veel te lang over
Probleem 1: De aluminium condensorbak is vervuild en verstopt.
Hoe kan ik ‘t oplossen 1? Haal de condensorbak uit de droger, dit verschilt per machine. Vaak is er een knop die de deur opent. Reinig de condensorbak onder een harde straal van een kraan of douche. De condensorbak moet na behandeling van links naar rechts en van voor naar achteren lichtdoorlatend en doorkijkbaar zijn.

Probleem 2: Maak de filter schoon, niet alleen met de hand maar ook van stof en haren onder de kraan, dan worden de fijne gaatjes dicht gewreven met zeepresten. De deurfilter(s) worden niet onder de kraan schoongespoeld, maar alleen met de hand ontdaan van stof en haren.
Hoe kan ik ‘t oplossen 2? Spoel de filters ook schoon onder de kraan.

De luchtafvoerdroger doet er lang over
Probleem: De afvoerslang zit verstopt, hij is te lang of er zitten teveel bochten in.
Hoe kan ik ‘t oplossen? Controleer de slang op vuil en kijk of deze wellicht korter kan met minder bochten. Des te efficiënter de slang, des te korter het drogen en hoe minder energie het apparaat verbruikt.

Welke wasdroger storingsmerken repareren wij?  

Elke Siemens wasdroger heeft zijn eigen specifieke storingen. Wij repareren de volgende merken voor wasdrogers: AEG, Asko, Bauknecht, Beko, Bosch, Electrolux, Miele, Samsung, Siemens, Whirlpool en Zanussi.