Bosch wasmachine storing F23

Een vast laag starttarief 

Vaak binnen 1 werkdag gerepareerd

Meer dan 200 lokale vakmannen

Bosch wasmachine storing geeft de F23

Als een wasmachine niet meer naar behoren werkt, is dat op zijn minst gezegd vervelend. Geen probleem! Bij ReparatieVakman.nl kan je gemakkelijk achterhalen wat de foutcodes betekenen.

Wij adviseren om eerst de beschrijving van een foutmelding door te nemen, waardoor je erachter kan komen wat het probleem mogelijk kan zijn. Hiervoor heeft ReparatieVakman.nl een aantal handige tips opgezet om een probleem zelf te kunnen oplossen.

Mijn Bosch wasmachine laat de storing F23 zien, wat nu?

Omdat wij de Bosch storing F23 regelmatig tegen komen bij oude en nieuwe wasmachines, weten we vaak de oorzaak en welke middelen we kunnen gebruiken voor de juiste reparatie. Storing F23 geeft aan dat de waterstop geactiveerd is. De fabrikant Bosch adviseert de servicedienst in te schakelen. Dit heeft te maken met veiligheid, omdat er water op de bodemplaat is geconstateerd.

Oorzaken:

 • Omdat er een lekkage geconstateerd is, zal de aquastop automatisch activeren;
 • De weerstand op het verwarmingselement kan te laag zijn;
 • De wasmachine communiceert niet naar de pomp;

Bosch wasmachine storing F23 zelf oplossen?

 1. Haal eerst de stroomkabel uit het stopcontact vanwege veiligheid;
 2. Maak de lade waar het wasmiddel in gaat schoon;
 3. Haal je wasgoed uit de wasmachinetrommel;
 4. Zet je wasmachine weer aan (stroomkabel in het stopcontact) en selecteer het programma om het uit te lekken;
 5. Zie je dat je wasmachine vanzelf uitgaat of verschijnt er melding F23 op het display? Dan zit er hoogstwaarschijnlijk nog water op de bodemplaat;
 6. Haal de stroomkabel weer uit het stopcontact;
 7. Probeer het water weg te laten lopen door de wasmachine naar voren te kantelen of open de deur en zet er een ventilator voor (liefst warm) om de bodemplaat te drogen.
 8. Nadat de bodemplaat droog is, zal de wasmachine weer werken;
 9. Probeer eerst een normaal wasprogramma te draaien zonder wasverzachter, waspoeder en wasgoed te gebruiken.

Bosch wasmachine geeft nog F23 storing, help!

Heb je de instructie hierboven gevolgd en krijg je nog de Bosch F23 storing? Laat het dan onderzoeken door een vakman. Hiermee kan je (volgende) dag weer verder met jouw Bosch wasmachine.

Wat kan je met een F23 storing van Bosch wasmachine?

Zie je op jouw Bosch wasmachinedisplay een errorcode? Hiermee geeft de wasmachine aan waar de oorzaak zit waardoor je op zoek kan gaan naar de juiste oplossing. Door dat wij alle Bosch storingen hebben verzameld, kunnen wij jou in jouw zoektocht naar een oplossing helpen. Hiermee kan je bepalen wat er defect is aan jouw wasmachine en hoe je dit zelf kunt oplossen.

Laat je Bosch wasmachine F23 storing controleren door een specialist

Kom je niet uit en is het lastig om de juiste vakman te vinden voor jouw zoekterm “Bosch wasmachine storing F23”? Dán heeft ReparatieVakman.nl altijd wel een vakman tot jouw beschikking. Met meer dan 200 aangesloten erkende vakmannen, is er altijd wel één van onze vakmannen bij jou in de buurt om jou van een passende oplossing te voorzien   

Omdat wij service belangrijk vinden zijn al onze vakmannen lid van Techniek Nederland, hét kwaliteitskeurmerk. Dus altijd de beste vakmannen voor Bosch wasmachine reparaties.