Bosch wasmachine storing E18

Een starttarief van €65,-

Vaak binnen 1 werkdag gerepareerd

Meer dan 200 lokale vakmannen

Mijn Bosch wasmachine geeft de storing E18

Zie je plotseling een storingsnummer op het scherm van je Bosch wasmachine? Geen paniek! Bij ReparatieVakman.nl vind je de betekenis van de Bosch wasmachine storing E18. Op deze manier is gemakkelijk te zien of je het zelf kunt verhelpen of dat het verstandig is om het te laten repareren door een vakman.

Mijn Bosch wasmachine geeft de storing E18

De storing E18 geeft aan dat er een probleem is met de afvoerpomp van de Bosch wasmachine. Het is mogelijk om deze storing zelf op te lossen.

Ter info: Als de afvoerpomp van de wasmachine stopt met draaien en niet meer functioneert, dan blijft er water liggen in de trommel. Het is niet mogelijk om de deur van de wasmachine open te krijgen.

Bosch wasmachine storing E18 zelf oplossen?

  • Over het algemeen zitten het rubber slangetje en de filter aan de voorkant van de wasautomaat. Er bevindt zich een klepje die open kan. Open dit klepje;
  • Zet een lege bak neer, net onder het rubberslang en haal het dopje van de slang los;
  • Laat het water weglopen en draai het filter los;
  • Verwijder de rommel uit het filter;
  • Controleer of de pomp wil draaien door even met de hand aan de pomp te draaien;
  • Maak het filter schoon en schroef deze er weer in;
  • Kies nu een programma, na afloop van het programma kan de deur waarschijnlijk weer open.

Is de Bosch E18 storing nog steeds zichtbaar?

Is het probleem nog niet verholpen en krijg je nog steeds de E18 storing te zien? Wij komen de Bosch wasmachine E18 regelmatig tegen, ook bij nieuwere Bosch wasmachines.

Laat het door een erkende vakman onderzoeken.

Wat kan je met een Bosch wasmachine E18 storing?

Jouw Bosch wasmachine geeft een foutmelding of foutcode, hiermee kom je er snel achter wat de mogelijke oorzaak kan zijn. Vaak kan je met onze samengestelde Bosch storing eenvoudig achterhalen wat er kapot is aan jouw wasautomaat en hoe je dit zelf op kunt lossen.

Lukt het nou niet, en heb je een specialist nodig voor jouw Bosch wasmachine? Neem dan contact op met één van onze specialisten bij jou in de buurt.

Laat je Bosch wasmachine E18 storing onderzoeken door een specialist

De foutcode die op je display verschijnt kan verschillende oorzaken hebben. Om erachter te komen wat er aan de hand is, hebben wij de veel voorkomende Bosch wasmachine foutmeldingen op een rijtje gezet.

Kom je er zelf niet uit? Maak direct een reparatie afspraak met onze vakman, we komen graag bij jou langs.