AEG vaatwasser storingen

AEG vaatwasser storingen

AEG is een vertrouwelijk en solide merk, al jarenlang produceert AEG kwalitatief hoogwaardige vaatwassers die met een super schoon resultaat wassen. 'AEG laat je niet in de steek' een wel bekende slagzin.

Helaas kan je AEG vaatwasser je toch een keer in de steek laten door een storing of een defect onderdeel. Ondanks de strenge kwaliteitscontroles en het hoge kennisniveau bij de firma AEG, kan het toch gebeuren dat je vaatwasser een opdracht weigert.

Wat kan je met AEG vaatwasser storingen / foutmeldingen?

Een foutmelding laat zien wat het probleem is met een AEG vaatwasser. Het is mogelijk om een foutmelding op te zoeken in bijgeleverde handleiding of op de website van AEG vaatwasser.

Wij hebben voor jou wat tips en foutmeldingen samengesteld. Op deze manier kun je gemakkelijk zien of je het probleem zelf kunt verhelpen of dat het verstandig is om het te laten repareren door een AEG service monteur. Om het simpel te maken hebben wij voor jou veel voorkomende AEG vaatwasser oplossingen samengesteld.

Laat je AEG vaatwasser storing controleren door een erkende vakman

Wanneer een errorcode op je display verschijnt kan dat verschillende redenen hebben. Kleine AEG vaatwasser storingen kan je over het algemeen zelf oplossen.

Omdat wij service belangrijk vinden zijn al onze vakmannen lid van Techniek Nederland, hét kwaliteitskeurmerk. Dus altijd de beste vakmannen voor AEG vaatwasser reparaties.

Veel voorkomende AEG vaatwasser foutmelding

De storingscode die op je display verschijnt kan verschillende oorzaken hebben. Om erachter te komen wat er aan de hand is, hebben wij de veel voorkomende AEG vaatwasser foutmeldingen op een rijtje gezet.

Kom je er zelf niet uit? Maak direct een reparatie afspraak met onze AEG servicemonteur, we komen graag bij jou langs.

Foutcode Oorzaak

Probleem

Watertoevoerkraan levert onvoldoende water

Hoe kan ik ‘t oplossen?

1. Toevoerslang van de kraan losdraaien en controleren of er (voldoende) water uit de kraan komt. Een emmer van 10 liter inhoud moet binnen 1 minuut gevuld kunnen worden. Het kan zijn dan de toevoerkraan verkalkt is en vervangen moet worden. Dit is meestal te herkennen doordat de kraan moeizaam open te draaien is of maar een kleine slag open gaat.


2. Komt er wel water uit de kraan controleer dan of de toevoer of afvoerslang bekneld is, bij inbouw afwasautomaten kunnen de toevoer en afvoerslang bekneld raken achter het apparaat waardoor de waterdruk te laag is.


3. Als de afwasautomaat geen eigen afvoer heeft, kan deze ook op de afvoer van de spoelbak zijn aangesloten via een zijaansluiting van de sifon.


4. Soms is er bij installatie van de afwasautomaat vergeten de stankafsluiter van deze zijaansluiting weg te halen. Hierdoor kan de afwasautomaat zijn water niet kwijt en wordt de aquacontrol beveiliging geactiveerd. De waterinname wordt dan ook gestopt. Het verwijderen van deze stankafsluiter zorgt ervoor dat de machine weer zijn water kwijt kan.

Hoe kan ik ‘t oplossen?

  1. De filters zijn vervuild. deze losmaken en grondig schoonmaken en goed terugzetten. De filter of zeef moet goed in elkaar klikken en vaak met een kwartslag worden vastgezet.
  2. Afvoerslang geblokkeerd, bij inbouw afwasautomaten kan de afvoerslang bekneld raken achter het apparaat.
  3. Als de afwasautomaat geen eigen afvoer heeft, kan deze ook op de afvoer van de spoelbak zijn aangesloten via een zijaansluiting van de sifon.
  4. Soms is er bij installatie van de afwasautomaat vergeten de stankafsluiter van deze zijaansluiting weg te halen. Hierdoor kan de afwasautomaat zijn water niet kwijt en kan de aquacontrol beveiliging geactiveerd worden.

Hoe kan ik ‘t oplossen?

De afwasautomaat heeft een veiligheidsbodem waar water in kan lekken. De vlotter gaat drijven en zet de waterbeveiliging van de toevoerslang in werking.

Hoe kan ik ‘t oplossen?

Controleer de filters / zeef en start de vaatwasser opnieuw.

Hoe kan ik ‘t oplossen?

  1. De vaatwasser heeft problemen met het aansturen van de circulatiemotor.
  2. Spanning is te hoog / te laag.
  3. Circulatiemotor is geblokkeerd, controleer de filters / zeef en de waterverzamelbak op vreemde voorwerpen (glas, cocktailprikker etc.)

Hoe kan ik ‘t oplossen?

  1. De deur van de afwasautomaat is geblokkeerd
  2. De klep van de circulatiepomp staat niet in de juiste stand.
Apparaat stuk? Vind hier je vakman!